zaterdag 30 november 2013

Laatste dag in NYC

De laatste dag in NYC. We vliegen 's avonds om 17:55 dus hebben nog een deel van de dag te vullen. 's ochtends eerst een laatste Egg On a Roll bij de deli gehaald:

In de krant stond dat er gisteravond 15.000 mensen bij Macy's in de rij stonden voor de avondopening!

Aan het eind van de ochtend zijn we nog wat versieringen gaan bekijken bij 5th Avenue. Bij Barney's hebben ze Jay-Z gevraagd de etalage aan te kleden. Een beetje saai allemaal:

Bergdorf Goodman heeft mooiere etalages, met als thema Holidays On Ice, dit stelt Valentijnsdag voor:

De etalages geven elk een andere feestdag weer, maar dan met een ijslaag eroverheen. Dit is Arbor Day:

Henri Bendel heeft als ode aan illustrator Al Hirschfeld de figuren die hij ooit tekende nagemaakt: o.a. Liza Minelli, Sarah-Jessica Parker, Woody Allen, Carol Channing en Whoopi Goldberg:

Bij The Peninsula Hotel hebben ze ook hun best gedaan:

Tommy Hilfiger en Fendi, op 5th Avenue:

En Cartier, die volgens mij al 10 jaar dezelfde panter aan de gevel heeft hangen:

De Yeti van Saks 5th Avenue. De manager van Saks verwacht dat er 1 miljoen mensen naar de etalages komen kijken:

's middags zijn we nog even langs Times Square gelopen. Dit is de populairste toeristische attractie ter wereld. Jaarlijks komen er 39 miljoen toeristen naar Times Square:
 

Rond 13:00 was het tijd om de drukte achter ons te laten...

Vanuit de taxi komen we langs 5 Pointz in LIC Queens. Dit gebouw was tot 3 weken geleden een soort kunstobject waar graffiti artists van over de hele wereld hun kunsten (legaal) op vertoonden. Totdat de eigener het wilde slopen en de hele bende stiekum 's nachts liet overschilderen om protesten te voorkomen: lic Na een halve dodemansrit (de taxichauffeur hing letterlijk 3x bijna in de vangrail) zijn we uiteindelijk toch veilig op JFK beland. Een paar uur wachten op het vliegtuig en het zit er weer op.

We zouden om 07:20 landen maar kwamen 50 minuten eerder aan. Maar 6 uur 20 vliegen. Zoals de purser zei: "6 hours is nothing, my breakfast this morning took more than 6 hours"....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten