maandag 11 november 2013

JFK & Drake

Vanochtend de toeristische attracties in de buurt bezocht. Vlakbij het hotel staat het stadhuis van Dallas.
 

Het gebouw is ontworpen door I.M. Pei en gebouwd in 1978. Het dak is 61 meter breed, en de begane grond maar 38 meter. Door het futuristische uiterlijk werd het gebruikt in de film Robocop:
 

Naast het stadhuis ligt Pioneer Plaza: een groot park met een standbeeld van een cattle drive. Of eigenlijk meerdere standbeelden, want er staan levensgrote koeien en 3 cowboys afgebeeld.
 

In Dallas kun je niet om JFK heen. Het is over twee weken 50 jaar geleden dat Kennedy hier werd vermoord. Ter herinnering aan de moord is het John Fitzgerald Kennedy Memorial gebouwd; een kubus van een meter of 10 hoog:
 

Verderop, bij Dealey Plaza is de plek waar Kennedy vermoord werd. Sommigen geloven dat de schutter, of een tweede schutter op de "Grassy Knoll" bevond. Een heuvel langs de kant van de weg:
 

Vanaf daar heb je zicht op de straat, waar de stoet van Kennedy op voorbij reed:
 

Maar het meest voor de hand liggend is de Texas School Book Depository; een 7 verdiepingen hoog gebouw, waar Lee Harvey Oswald op de zesde verdieping met een sniper rifle 3 schoten loste. Op de weg voor het gebouw staat met X-en gemarkeerd waar Kennedy geraakt werd:
 

In het gebouw is nu een museum gevestigd. De plek waar Oswald die dag zat is nagebouwd:
 

Het museum was verder niet veel bijzonders. Het interessantst om te zien was toch vooral vanaf waar er geschoten is en het uitzicht op de straat van bovenaf:
 

Op weg terug naar het hotel kwam we langs Founders Plaza. Hier staat een replica van het eerste huis dat in Dallas gebouwd werd. Het huisje stond oorspronkelijk ergens anders, dus op zich vrij lame om dit dan Founders Plaza te noemen, maar goed:
 

Vlakbij staat een standbeeld van Rosa Parks, met daarachter een waterval met een tekst van Martin Luther King:
 

En weer iets verderop, in Belo Park, deze gigantische houten megafoon:
 

's middags nog even naar een outlet in de buurt gereden. Ziekelijk, die snelwegen hier:
 

Shaq Soda:
 

En een Cinnamoroll van Cinnamonster:
 

's avonds zijn we naar een concert van Drake geweest. Om 20:00 begon het voorprogramma en daarna ging het bijna non-stop door tot 00:15.
 

Publiek werd helemaal wild. Alleen daarom is het al cool om een show in de VS mee te maken!
Vrijdag nog naar Rihanna in New Orleans. Dat is meteen de laatste show van d'r tournee dus zal hopelijk ook spektakel opleveren :D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten