maandag 18 november 2013

Cadillacs & Clarksdale

In de mindere buurten van Vicksburg staan wel de mooiste auto's. Uitgewoonde huizen, maar wel een auto op 24" of 26" velgen voor de deur:

Iets verderop op een parkeerplaats een gele Lexus, met bijpassende velgen:

En net buiten het dorp, in een tuin vol met rotzooi, nog een mooie:

Ten noorden van Vicksburg staat Margaret's Grocery; een oude winkel van Margaret Rogers, die door haar man Reverend Dennis compleet verbouwd is. Hij beloofde haar een winkel waar de wereld naar zou komen kijken en dat is aardig gelukt. Al is het de vraag of dat iets positiefs is, want het is tegenwoordig redelijk vervallen:

Onderweg zie je links en rechts grote katoenvelden. Amerika is de grootste exporteur van katoen en hier in Mississippi is het het grootste landbouwprodukt:

De meeste velden zijn ondertussen geoogst, maar op enkele velden zat er nog katoen aan de plant:

De katoenbalen wegen meer dan 200 kilo per stuk:

Ze hebben hier de meest bizarre boerenmachines, zoals deze, een Case Quadtrac; een tractor met vier los van elkaar aangedreven tracks. Kost $500.000:

In Leland, MS zijn we gestopt bij het Jim Henson Delta Boyhood Museum. Een hele mond vol, maar het is dus een klein museumpje over de maker van de Muppets en Sesamstraat die hier geboren is:

In het museum werkte een vrouw van een jaar of 80 die maar bleef doorgaan over van alles en nog wat. Lijkt erop dat ze niet heel erg veel bezoekers krijgen...

We dachten er een minuut of 10 te kunnen rondkijken, maar waren uiteindelijk bijna een uur binnen.

We mochten praktisch de deur niet uit voor we met Kermit op de foto waren geweest. Dus tsja, dat moest dan maar:

Halverwege Memphis kwamen we door Clarksdale, Mississippi. Veel bekende muzikanten komen uit Clarksdale: Muddy Waters, Sam Cooke, Nate Dogg, John Lee Hooker. En volgens de legende heeft blues guitarist Robert Johnson zijn ziel met de duivel geruild voor succes, op The Crossroads in het centrum van Clarksdale:

En ook hier in Clarksdale zijn de blij met de Cadillac on 24's, zelfs een sticker op het achterraam om aan te geven hoe groot de wielen zijn:

Uiteindelijk waren we tegen 15:00 in Memphis. Al met al toch een uur of zes onderweg geweest vandaag. Het hotel staat naast een mall, dus daar konden we 's avonds mooi eten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten