vrijdag 22 november 2013

Moonshine

Ze hebben hier een pannekoekbakmachine bij het ontbijt. Een druk op de knop en 30 seconden later rolt er een pannenkoek uit:

Na twee weken lekker weer hebben we vandaag een helse dag; het regent als een gek hier, maar gelukkig zaten we vooral binnen of in de auto:

We zijn naar Short Mountain Distillery gereden; een kilometer of 80 onder Nashville, in het dorpje Woodbury.

Short Mountain Distillery is de zesde stokerij in Tennesse waar legale moonshine wordt gemaakt van lokaal gekweekte mais. Na de Amerikaanse burgeroorlog waren er 18 stokerijen in Cannon County en werd een overschot aan mais vaak gebruikt om drank van te stoken. Na de drooglegging van 1920 ging het stoken ondergronds: in de bossen in de omgeving werden illegale moonshine stills geplaatst. Bij Short Mountain gebruiken ze nog steeds de ouderwetse manier van stoken:

De moonshine die eruit komt lopen bevat 80% alcohol. In hun winkel kan je samples proeven van de normale moonshine (57,5% alcohol) en de apple pie moonshine (20% alcohol):

Ze hebben ook nog een iets professioneler gedeelte, hier produceren ze 2000 flessen per week mee:

's avonds zijn we naar de Bass Pro gegaan, altijd een belevenis om te zien wat ze daar hebben staan. Een aquarium, met opgezette beren:

Een opgezette kwaaie wasbeer:

En ladingen met jachtkleding:

In het cafe naast het hotel speelt elke dag een countrybandje, dus daar zijn we na het eten een tijdje gaan zitten. Erg leuk. Ook apart dat Amerikanen hier allemaal zo aardig zijn. Ze spreken je overal aan, iedereen groet elkaar. Volgens mij kan je hier prima wonen, in het zuiden...
 

Filmpje: 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten