maandag 25 november 2013

Coke & CNN

Gisteren een lange rit van Tennessee naar Georgia. Een uur of vier in de auto gezeten. Wel een mooi stuk om te rijden, omdat je over heuvels tussen de bossen heen gaat.

Vlak voor Atlanta zat nog een Premium Outlet. In plaats van de normale Hilfiger Outlet winkel hadden ze hier een Tommy Clearance Store. Wat het verschil is weet ik niet, maar wel dat het belachelijk goedkoop was.

We hebben samen 7 truien gekocht, voor minder dan 14 euro per stuk. Total savings: $280!!!

Vandaag zijn we in Atlanta naar de World of Coca-Cola geweest. In Atlanta zit het wereldwijde hoofdkwartier van Coca Cola en het komt hier oorspronkelijk ook vandaan. Prima plek dus, voor een museum:

Binnen zijn ze al aardig in kerststemming. Ze zijn er ook trots op dat ze het uiterlijk van de huidige kerstman hebben verzonnen.

Er is een kluis waar de geheime formule van Coca-Cola in opgeslagen ligt. Deze formule is in 1919 op papier gezet en heeft al die tijd in een kluis opgeslagen gelegen. Eerst in een bank in Atlanta, maar sinds 2011 in de kluis van de World of Coca Cola:

Net nadat je binnenkwam was er een tekenfilm over de Coca Cola ijsberen. En in de hal van het gebouw liep er een wilde beer rond:

Aan het einde van de tentoonstelling kon je 60 verschillende frisdranken van over de hele wereld drinken. Ze hadden ook een cool apparaat waar meer dan 100 verschillende frisdranken uit te tappen zijn. Deze hebben ze hier bij sommige Moe's Restaurants al staan:

Vanaf Coca Cola zijn we door het Centennial Olympic Park naar CNN gelopen. Dit park is geopend voor de Olympische Spelen van 1996. Tijdens de spelen was er hier een bomaanslag waarbij 2 doden en 111 gewonden vielen:

Het CNN gebouw in Atlanta is het hoofdkantoor van CNN, er werken hier 2000 mensen:

Je kan een 50 minuten durende tour door het centrum volgen waarbij je verschillende studio's kunt zien. Omdat er opnames worden gemaakt mag je geen foto's maken. Dat mag wel in het newscentrum, waar journalisten de hele dag bezig zijn met het verzamelen van nieuws voor de uitzendingen. Het duurt gemiddeld 6-8 uur om een item te maken:

In het gebouw hadden ze nog een aantal coole dingen staan, uit de geschiedenis van CNN. Een brandweerhelm, met een stuk puin van de bomaanslag in Oklahoma City:

De letter "m" van de Saddam Hussein Airport in Baghdad:

En een Hummer die door CNN gebruikt werd tijdens de golfoorlog:

Na ons bezoek aan het CNN gebouw hebben we nog een toeristisch rondje door Atlanta gedaan. Eerst langs een "Welcome To Atlanta" bord:

En toen naar een brug over de snelweg vanaf waar je zicht hebt op de skyline van Atlanta. Dit is hetzelfde beeld dat gebruikt werd in The Walking Dead (ze hebben hun foto flink gephotoshopt):

Voor het avondeten zijn we met de auto naar 5 Guys Burgers & Fries gereden. Het zit hooguit 500 meter verderop, maar Atlanta lijkt niet gemaakt voor voetgangers. Iedereen rijdt hier met de auto, liefst zo hard en lomp mogelijk. We hebben ondertussen in aardig wat steden in de VS rondgereden, maar nergens heb je op de weg zulke idioten als in Atlanta.

Bij 5 Guys krijg je nadat je je bestelling gedaan hebt een bakje doppinda's mee om de tijd te doden. Dit noemen ze een bacon burger "All The Way"; twee stukken vlees en mayonaise, sla, augurk, tomaat, ui, champions, ketchup en mosterd...

Morgen vliegen we om 10:45 naar New York waarna we rond 13:00 landen op LaGuardia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten