zondag 10 november 2013

Fort Worth

Vanochtend waren we allebei om een uur of 4 wakker. Dat was dus wat minder. Voordeel is wel dat je dan strak om 7 uur aan het ontbijt kunt zitten en om 8 uur zaten we in de auto. We zijn eerst wezen kijken bij het Texas Theatre, waar Lee Harvey Oswald werd opgepakt na de moord op JFK.  
 

Daarna zijn we gaan shoppen. Eerst bij Walmart. Het blijft leuk, zo'n gigantische winkel vol met betaalbare spullen. Duck Commander is populair in Texas:

Heel vage parfum van Nicki Minaj:

Ze verkopen bijna alles, en anders kan je buiten op de parkeerplaats misschien terecht. Hier zat iemand puppies te verkopen langs de snelweg. $20 per stuk: 

Je ziet hier overal gigantische vlaggen, meestal bij autodealers:
 

Even geld pinnen, daar hoef je in Texas de auto niet voor uit. Ze doen hier sowieso weinig zonder auto volgens mij.
 
Je kan natuurlijk niet naar Amerika gaan en geen hamburgers eten, helemaal niet als er een In-n-out Burger in de buurt zit:

Alles is hier groot, dus ook de auto's. Sommige komen je voorbijrazen en dan zie je alleen maar de onderkant van de deur. Zo hoog zijn die krengen.
 

's middags zijn we naar Fort Worth gereden. Hier is een historisch stuk van de stad waar vroeger de veehandel plaats vond. Tegenwoordig is het vooral drank en muziek.
 

... en cowboys.
 
Verder aardig wat motorrijders en gastjes met mooie auto's die stoer rondjes rijden.

Twee keer per dag komen ze met een lading longhorns door de straten. Ze noemen het een cattle drive, maar het gaat allemaal in sloom tempo.

Ze zijn wel indrukwekkend trouwens, met die grote horens die tot 2 meter breed kunnen worden.

Texas staat bekend om zijn goede barbecue restaurants en in Fort Worth zou Riscky's BBQ een van de betere zijn. Dus dat moesten we testen. Het restaurant bestaat al meer dan 80 jaar en is gestart door een Poolse immigrant.

Leuk, voordat je binnenkomt even een waarschuwing dat je geen pistool mee mag nemen. Misschien bang dat een gast begint te schieten als het vlees tegenvalt?

Bijna niet te geloven, maar de coleslaw was lekkerder dan het gerookte vlees. Je zal er wel mee opgegroeid moeten zijn ofzo. Wij vonden 't niet lekker.

's avonds zijn we naar de Stockyards rodeo geweest in het Cowtown Coliseum, uit 1908:

Ze hebben een aantal verschillende onderdelen die allemaal draaien om tijd. Zo lang mogelijk op een stier blijven zitten:

Zo snel mogelijk 3 poten van een kalfje aan elkaar zien te knopen:



En zo lang mogelijk op een paard, al dan niet met zadel zitten:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten