woensdag 27 november 2013

Balloons & Brooklyn

Een New Yorks ontbijtje: egg on a roll with ham and cheese bij een deli om de hoek.

Het regende vandaag bijna de hele dag. We zijn 's ochtends eerst naar Macy's gelopen, zodat we niet de hele tijd in de regen hoefden te sjokken:

Macy's 'Holiday Windows' hebben dit jaar als thema "Dream . . . and Believe" en laten de magie van dromen door de ogen van een jongetje zien. Hij droomt van een bevroren bos vol kristallen, met kleurrijke karakters erin. Of kort samengevat: dope led-projecties op de achtergrond:

Het thema "Believe" staat levensgroot op de gevel en misschien wel goed van toepassing dit jaar, omdat het nog maar de vraag is of de balonnen mee mogen in de parade. Het zou te hard kunnen waaien morgen en dan is het te gevaarlijk...

's middags zijn we door Central Park gelopen, waar een REgeneration Art Project stond. 8 grote rode slakken. Ze hadden er nog een of ander hippierverhaal bij, maar dat kan ik me niet meer herinneren. Het zag er wel mooi uit:

Een rode kardinaal in Central Park:

De kou zorgt ervoor dat de stoom uit de straten extra goed zichtbaar is. Blijft apart om doorheen te lopen:

Ook bij Bloomingdales doen ze mee aan de etalages voor de feestdagen. Hier hadden ze een aantal grote steden afgebeeld, waaronder New York:

Het Met-Life building, een van de bekendere gebouwen in New York. 59 verdiepingen hoog. In 1975 sloeg hier een mafkees zijn koffer door het raam van de 44-ste verdieping en sprong vervolgens door het gat naar beneden:

Op 5th Avenue zijn de gebouwen ook aangekleed voor de kerst:

Alleen bij Apple doen ze daar schijnbaar niet aan mee. Zal wel niet bij het cleane imago passen ofzo. Party poopers:

Aan het begin van de avond zijn we naar het American Museum of Natural History gegaan. Niet omdat het museum zo interessant is, maar meer voor wat er buiten gebeurde. Daar worden namelijk de ballonnen voor de parade van morgen opgeblazen. Sonic The Hedgehog:

Er staan jaarlijks 3,5 miljoen mensen langs de route te kijken en nog eens 50 miljoen bekijken het op TV. Als de balonnen morgen niet gebruikt mogen worden zou dat voor het eerst sinds 1971 zijn. De 7e versie van Snoopy ligt er in ieder geval gewoon klaar voor:

Volgens de laatste berichten zegt de grote politiechef dat de kans groot is dat de balonnen gewoon mee mogen doen. Desnoods wat lager dan normaal, maar hij was positief gestemd. Spiderman kan zo de lucht in:

En grote smurf wordt al opgewonden bij het idee dat hij morgen los kan:

's avonds zijn we naar een wedstrijd van de Brooklyn Nets geweest:

Zoals bij elke grote sportwedstrijd werd ook hier het volkdlied gezongen. Dit keer door Olivia, die ooit bij 50 Cent's G-Unit label zat en meedeed op "Candy Shop": 

Ik had via Stubhub tickets van een seizoenkaarthouder over kunnen nemen. We zaten op rij 15, schuin achter de basket. Cool om een wedstrijd van zo dichtbij mee te maken! Ze hebben hier in Brooklyn meer sfeer dan bij de New York Knicks. Vooral doordat er de hele tijd hip hop gedraaid wordt als er ook maar even een break is.

Bij de kaarten hoorden een All Access Pass, waarmee je onbeperkt eten en frisdrank kon halen. Daar hebben we uiteraard goed gebruik van gemaakt :D

De Nets begonnen heel slecht en stonden met 27 punten verschil achter, maar wisten vlak voor het eind nog gelijk te komen. Uiteindelijk verloren ze toch nog, met 99-94. Sneaky Lakers, luisteren gewoon mee tijdens een timeout van Brooklyn:

En wat doe je als coach als je geen timeouts meer over hebt? Dan laat je je aantikken en gooi je je cola over het veld:

Op weg terug in de metro rond 22:30 waren er twee gasten die hun eerste thanksgivingday aankoop al gedaan hadden: twee 51" LCD TV's. Tsja, waarom zou je een auto gebruiken als het zo ook lukt:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten