zaterdag 16 november 2013

New Orleans

New Orleans... Eerst de hele ochtend in de regen in de auto gezeten. 's ochtends naar de Apple winkel gereden om de Retina Mini te halen. Leuk apparaat, maar niet zo mooi als de iPad Air, dus die Mini ga ik van de week maar terugbrengen (handig, die 14 dagen omruilgarantie van Apple). Bij de Footlocker haddden ze een paar Gary Payton Gloves staan, retro schoenen uit 1998:

Rond een uur of 1 waren we bij het hotel. Gelukkig werd het langzaam droog, dus zijn we het centrum maar eens ingegaan. Ze rijden hier sinds 1893 rond met trams:

We zitten vlakbij het French Quarter. Dit is het oude centrum, waaromheen New Orleans in 1718 werd gesticht. Tegenwoordig zitten er veel barretjes en er lopen ongenadig veel zwervers en paupers rond...

In het centrum zitten overal mensen muziek te maken...

Schijnbaar is er de laatste jaren een discussie aan de gang om live muziek te verbieden, of alleen op bepaalde tijden toe te staan.

Rondom Jackson Square rijden ze rond met paard en wagens. Niet de moeite waard om daar een rondje in te rijden, maar geinig om te zien. Deze, Rollin 20's, in de kleur Pooier Paars:

Jackson Square is genoemd naar president Andrew Jackson. Op het plein staat een standbeeld van de man op zijn paard. New Orleans was destijds de grootste stad in de zuidelijke VS:

Bovenaan de dijk van de Mississippi River ligt Washington Artillery Park, waar een oud kanon uit de Civil War staat:

De Natchez Riverboat is een stoomboot ui 1975. De boot vaart dagelijks een rondje over de rivier. Het is de negende boot met de naam Natchez en 1 van de 2 op stoom varende boten op de Mississippi:

In New Orleans vind je veel van dit soort oude huizen, gebouwd in Creoolse stijl:


Bovenop het hotel zit een zwembad met uitzicht over de stad, maar het is niet echt lekker weer om erin te gaan. Misschien morgen, dan schijnt het 26 graden te worden.

Deze zat in de badkamer. Heb 'm maar gevangen in een plastic zak en buiten losgelaten:

's avonds zijn de naar een concert van Rihanna geweest. Dit was de laatste van de Diamond World Tour. Aardig spectaculair:

Tabasco Jelly Beans:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten