woensdag 27 november 2013

Slecht weer aan de oostkust

Vanochtend dikke regen in Atlanta. Of eigenlijk langs de hele oostkust.

Op TV hadden ze het erover dat er vluchten gecancelled zouden worden en mensen misschien niet naar hun familie zouden kunnen vliegen voor Thanksgiving. Dat is hier de grootste feestdag van het jaar. Gisteren stond in de krant dat ze in totaal $60.000.000.000 uitgeven in 4 dagen tijd! Yep. 60 miljard dollar. We hadden mazzel: de vlucht had een half uur vertraging, maar dat werd redelijk goedgemaakt in de lucht. Na een uur en 20 minuten vliegen kwamen we aan op LaGuardia: 

Tijdens de vorige vakantie was er een wiel afgebroken van een van onze koffers. Ik dacht toen nog dat dat misschien kwam doordat hij klem had gezeten op een van de lopende banden... totdat ik zag hoe lomp die gasten met koffers aan het smijten zijn. Ik had al het idee dat dit weleens fout zou kunnen gaan dus heb het stuk gefilmd waar hij mijn koffer behandeld (blauw met een rode band eromheen). Dit is dus een koffer van 23 kilo die hij over een paar meter op een kar flikkert: Filmpje: 

En inderdaad, bij het ophalen bleek de hele bovenkant kapot gescheurd te zijn. Hartelijk dank, 100 euro koffer naar de klote:

Meteen naar de balie van Delta gegaan. "How's your day sir?". Uhm, kut, omdat zo'n lompe gast van jullie mijn koffer heeft gesloopt. Toen keek ze me nog een beetje aan van 'ventje, ga iemand anders lastig vallen met je verhaal, die koffer was al kapot'. Totdat ik zei dat ik het gefilmd had omdat ik al vond dat ze ongenadig aan het smijten waren. Kreeg toen opeens een nieuwe koffer van ze en ze zouden het doorgeven aan de manager van die bagagetoko, maar daar verwacht ik uiteraard niet teveel van. 

Na een ritje met de taxi kwamen we aan bij Hotel 31. De laatste jaren zijn hotelprijzen in New York bijna verdubbeld lijkt het wel. Dit hotel was nog redelijk betaalbaar en ligt in het centrum van Manhattan. De kamer is vrij ruim, met twee bedden. Enige minpuntje is het gebrek aan internet. Er is wel wifi, maar alleen als je je laptop in een hoe van de kamer op een bepaalde hoogte houdt. Oftewel: dat wordt 's ochtends ff internetten bij een ontbijttentje...

's middags zijn we Manhattan ingegaan. Het regent een beetje, maar dat houdt ons niet tegen: 

Valeri wilde graag kijken bij Mood Fabrics, bekend van Project Runway. Die hadden we een vorige keer ook al proberen te vinden, maar toen niet gevonden. De winkel bleek op de 3e verdieping te zitten, dus vanaf de straat lastig te zien:

Buiten bij Macy's stonden de camerawagens al klaar. De etalages zijn ingericht voor de feestdagen en donderdag is de Macy's Thanksgivingsday Parade met, als het meezit, de grote balonnen. Die balonnen gaan er nog om spannen, omdat het waarschijnlijk te hard zal waaien en nadat een vrouw een paar jaar terug een lantaarnpaal op d'r hoofd kreeg die door een ballon was neergehaald zijn ze er wat voorzichtiger mee geworden...

Van onder de paraplu, het Flatiron Building:

Een baken in de duisternis: hotdogs :D

En tot slot het Empire State Building:
Ze voorspellen voor woensdag fikse regenbuien, die hopelijk in de loop van de dag zullen wegtrekken. Donderdag en vrijdag zou het wel droog moeten zijn. Morgenavond zitten we in ieder geval binnen, bij een wedstrijd van de Brooklyn Nets tegen de LA Lakers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten